Svenska Finnjolleförbundet
1954 bildades Svenska Finnjolleförbundet. Första Svenska Mästerskapen för Finnjolle seglades 1955 på Siljan. Svensk Mästare den gången blev Finnjollens konstruktör Rickard Sarby. Svenska Finnjolleförbundet är ett av Internationella Finnjolleförbundets nationella förbund. Vår målsättning är att utveckla Svensk Finnjollesegling - ge bra service till medlemmarna och på olika sätt arbeta för "att öka bredden". Den sociala gemenskapen och bra tävlingar, är viktig för att nå målet att få fler att segla Finnjolle, Olympisk enmansjolle i 64 år, 1952 -2016.
Svenska landslaget i Finnjolle
Nästa generation Finnjolleseglare
Bilder
    


Prova på att segla Finnjolle i Motala Svenska Mästerskapen 2016 i Varberg Julklappstips! Svensk Finnjollesegling styr mot 2017
Fler bilder önskas till hemsidan! Svenska Mästerskapen 2013 i Skanör Björn Allansson / SWE 6 Fler bilder önskas till hemsidan!
Fler bilder önskas till hemsidan! Finnjollesegling på Ekoln i Uppsala Finnjollesegling på Ekoln i Uppsala Finnjollesegling på Ekoln i Uppsala
Finnjollesegling på Ekoln i Uppsala Finnjollesegling på Ekoln i Uppsala Åke Stööd bronsmedaljör på SM 1955 Fler bilder önskas till hemsidan!

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 


Prova på att segla Finnjolle i Motala (Publicerad 2016-12-06)

Bilden visar Erik Lindsten som måndagen 11 maj 2015, för första gången hade möjlighet att provsegla en Finnjolle.

Prova på Finnjolle på Seglargymnasiet i Motala, som 2016... ägde rum för tredje året. Är ett samarbetar Svenska Finnjolleförbundet med Svenska Seglarförbundet och Seglargymnasiet i Motala.

2015... den 11 och 12 maj fanns undertecknad på plats i Motala med två Finnjollar. Aktiviteten syfta till att elever vid Seglargymnasiet ska få möjlighet att provsegla Finnjolle.
"Prova på verksamheten", är en av styrelsen olika åtgärder för att få fler yngre att segla den Olympiska enmansjollen Finnjolle. En långsiktig satsning, som vi hoppas ska bidra till fler Finnjolleseglare och därmed trygga framtiden för svensk Finnjollesegling!

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Torsten Jarnstam
FindUsOnFacebook
Svenska Sjö - båtförsäkring för båtfolk av båtfolk,
nu i samarbete med Svenska Finnjolleförbundet
Logga för Svenska Sjö