Svenska Finnjolleförbundet
1954 bildades Svenska Finnjolleförbundet. Första Svenska Mästerskapen för Finnjolle seglades 1955 på Siljan. Svensk Mästare den gången blev Finnjollens konstruktör Rickard Sarby. Svenska Finnjolleförbundet är ett av Internationella Finnjolleförbundets nationella förbund. Vår målsättning är att utveckla Svensk Finnjollesegling - ge bra service till medlemmarna och på olika sätt arbeta för "att öka bredden". Den sociala gemenskapen och bra tävlingar, är viktig för att nå målet att få fler att segla Finnjolle, Olympisk enmansjolle i 63 år, 1952 -2015.
Vårt landslag
Björn Allansson
Hemsida
Max Salminen
Hemsida
Bilder
    


Björn Allansson rapporterar från Mallorca Världscupen i Hyeres 2015 Mycket blött på Ekoln 19 april 2015 Transportkapell
GKSS Olympic Class Regatta 2015 Finnjollesegling på Ekoln i april 2015 Europamästerskapen i Helsingfors 2011 Europamästerskapen i Helsingfors 2011
Europamästerskapen i Helsingfors 2011 Europamästerskapen i Helsingfors 2011 Europamästerskapen i Helsingfors 2011 Fler bilder till hemsidan önskas
Finnjollar i rader... Svenska Mästerskapen i Uppsala 2009 Finnjollesegling i Uppsala 28 mars 2014 Petticrows 2015

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 


Björn Allansson rapporterar från Mallorca (Publicerad 2015-04-26)

Här kommer en rapport från Björn Allansson på Mallorca:
Hej! Världscupen i Hyeres är avslutad.
Det var en vecka som bjöd på lite av allt. Dricka kaffe i solen i väntan på vind, kvida av smärta när landslagets fysio hjälpte en att hålla bena fräscha mellan tävlingsdagarna, och en hel del långa tävlingsdagar på havet.
Prestationsmässigt är jag nöjd med det mesta under veckan. Jag gjorde bra starter, seglade smart och var snabb på undanvindarna. Alla de punkter som var viktiga för mig inför tävlingen.
Resultatmässigt blev jag 13, vilket är okey, men målet var att segla medaljrace för topp 10. Några misstag blev kostsamma samtidigt som jag lärt mig några nya saker (den hårda vägen). Som en del i det nya Världscupskonceptet är fälten hälften så stora (40 båtar) mot tidigare, vilket resulterat i tajtare seglingar och därmed större omkastningar. Detta tar med mig till nästa världscup. Men innan dess väntar EM i Split.
Imorgon runt 04:00 bär det av 130 mil till Split i Kroatien.
Seglarhälsningar
//Björn

Photographer: Okänd
Svenska Sjö - båtförsäkring för båtfolk av båtfolk,
nu i samarbete med Svenska Finnjolleförbundet
Logga för Svenska Sjö
Logga SM Falun