Rapport från landslagsseglaren Björn Allansson (Publicerad 2015-09-18)
Hej! Vann Pacific Coast Championship förra helgen. Säsongens första vinst i Finnjollen, vilket var riktigt skoj. Länk:
http://mobil.mvt.se/sport/allansson-vann-i-kalifornien-12025439.aspx
Seglade riktigt bra på undanvindarna i de lätta och ojämna vindarna. Troligen bättre och mer kontrollerat än någonsin tidigare. När vindarna är lätta och ojämna ställs extra krav på att verkligen känna trycket i seglet och båten, ta chanserna när de kommer och ha tålamod. Något som inte alltid varit min styrka... vilket gör det extra glädjande för mig att nu bemästra det.
Att inte ha tävlat i Finnjollen sedan i juni märktes i starterna som inte satt lika klockrent som de brukar. Till helgen avgörs US Nationals i San Diego och då har jag chans att revanschera mig i starterna. Resultatmässigt är målsättningen givetvis att vinna även denna tävling. Skulle vara fantastiskt härligt.
Det stora målet för säsongen hägrar ett par månader framåt i tiden. I slutet på November avgörs VM nere på Nya Zeeland. Allt arbete och all träning som vi lägger ner nu ämnar till att jag ska vara på topp till VM. Såväl prestations som resultatmässigt!

Seglarhälsningar
//Björn Allansson

Photographer: Ricardo Pinto
Bilder
    
Gott Nytt År!Björn Allansson / SWE 6Förvaring under vintern av vår FinnjollarSvensk Finnjollesegling mot en ny säsong... 2016!God fortsättning på julhelgen!Svenska Seglarförbundet önskar God JulDevoti 2004GOD JUL och GOTT NYTT FINNJOLLEÅR! Svenska Mästerskapen i Nynäshamn 2012
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2024 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se