Mätutrustning i Sverige

Forum | Svara på detta inlägg
Torsten Jarnstam  torstenjarnstam@yahoo.se 2009-03-29 09:28
Bland Karlstads Finnjolleseglare pågår just nu en diskussion om mätutrustning för "Finnar". Det handlar om våg och pendlingsutrustning. Frågan är om hur vi ska kunna köpa in utrustningen. Det kanske går att göra ett saminköp av utrustningen?
Saminköp mellan Finnjolleförbundet och klubbar runt om i vårt avlånga land och aktiva Finnseglare?

Vi vill med dessa rader väcka frågan hur vi kan köpa in mätutrustningen. Helt klart är att vi svenskar har behov av sådan utrustning. När vi hade mäthelgen i Västerås i början av mars, hade mätmannen Juri från Estland med sig sin egen pendlingsutrustning. Ulf och Torsten tog med en lånad våg från Karlstad.
Visserligen har ett visst antal båtar redan fått godkänt efter att ha anpassats för de nya regler som gäller från 1.1 2009, men säkerligen finns det behov att mäta ytterligare ett stort antal svenska Finnjollar.
Det handlar naturligtvis inte enbart om mätutrustningen, vi behöver också ha behörig mätman. Det är också en fråga vem eller kanske rent av vilka som kan ha rollen som mätman/mätmän.

Gert och Torsten i Karlstad är tacksamma om du antingen på Forumet eller i mail direkt till Torsten framför vad du tycker om saminköp av mätutrustningen och frågan runt mätman.

Seglarhälsningar
Gert Pluto/Torsten JarnstamDu behöver logga in för att skriva i forumet

Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2018 Finnjolleförbundet