Inbjudan Höstlövet

Forum | Svara på detta inlägg
Sverker   2008-09-11 10:36
Den 26 oktober arrangeras traditionstyngda Höstlövet av UKF på kommande SM2009-vattnet. För er som inte varit med på detta tidigare kan jag kort berätta hur det går till.

UKF tillhandahåller 4-5 finnjollar. Ni behöver alltså inte packa och ta med båtar själva. Seglingarna genomförs sedan i en serie av korta heat med 4-5 deltagare i varje heat. Seriesystemet har utarbetats och prövats under flera år och endast finnjolleveteranen Pelle Nilson behärskar detta. Han håller med fast hand i arrangemanget också i år.

Start och mål sker direkt utanför klubbhuset. Det är alltså inga ut- och inseglingar alls. De bästa i grundserien går till final. övriga går till B-, C-final. Efter lunch - UKF bjuder på ärtsoppa med spännande tillbehör - vidtar finalseglingarna. Finalseglingarna är utformade så att man kan ta sig från B- och C-grupperna ända till A-finalen. Tempot är högt med heat och båtbyten och de som inte seglar samlas på bryggan och kan se heaten på mycket nära håll.

Inga båttransporter, en handfull färdigriggade finnar som väntar på UKF, inga transportseglingar och allt är klart på en dag. Dessutom bjuds det på ärtsoppa. Kan det blir bättre? Vi samlas sön 26 okt kl 10.00 på UKF.

/s
webmaster testar   2011-03-02 21:05
webmaster testar efter buggrättning

Du behöver logga in för att skriva i forumet

Betala med Swish
123 029 02 13
© Copyright 2018 Finnjolleförbundet