tävlingar i värmen eller kylan?

Forum | Svara på detta inlägg
Ervin Schömer  schomerervin@yahoo.com 2003-07-16 11:14
Jag förstår ej Finnjolleförbundet.
Varför har vi så många segligar i kalla vattnet, maj juni? Varför seglar vi inte när dert är skönt ivarma sommaren te högsommar? Man får reumatiska besvär av det kalla vattnet. Varför segals SM i början av sesongenb? varför ej när det är skönt t e i augusti. Jag mins fina SM seglingar i Karlstad i 20-28 graders värmen. Solsken och trevliga människor.

Varför nobbar Förbundet Marstrands regattan? Vi syns inte där? Vad gör det. Snobba GKSS Matchracing får vara. Seglingen är dock vår. Finns det skönare än kryssa i solsken i vindstryrka 3 på Västerhavet mnellan kobbarna?

Om SM ingår ej världsrankningen bör det hållas i varmt vatten. Över huvud taget bör kunna anordnas flera seglingar under högsommaren. Kontinentala seglare kan börja tidigare, de har ett betydligt mikldare klimat. Vi behöver inte följa do i allting. OBS Balaton Week går i varam sjön i slutet av juli...
Hälasar :ervin
Petter Ivarsson  petter.ivarsson@gmail.com 2003-08-14 20:11
Visst Ervin, det är underbart att segla på sommaren.

Tyvärr innebär sommar också semester och många vill oftast inte offra en del av semestern till att sitta uta på sjön och arrangera en tävling.

Dessutom finns det ofta familjemedlemmar som vill semestra istället för att sitta å vänta vid bryggan på att maken skall komma in efter en dags segling...
Johan  jool@oreline.net 2003-08-15 15:18
Ett motinlägg till föregående svar.

I Expressklassen har vi seglat V31 (Juli/Augusti) sedan -79
Funkar fint och vi är ca 300-400 deltagare varje år som seglar under en vecka (4 racingdagar samt inmätning och tuneupp och ev förSM i några dagar).

Istället för att segla på det mest ödsliga stället en kall majdag kan man lägga tävlingar vid mer ldyliska ställen där resterande familj kan förlusta sig utan att irritera sig på makens seglande.

Marstrand, Sandhamn, Båstad m.fl ställen är utmärkta.

/Johan
Johan Wijk  johan_wijk@yahoo.com 2003-08-18 16:35
Tyvärr är det så att arrangera en Finnjolleregatta är ju inte lika lukrativt som att arrangera tex ett SM för Express. 400 deltagare med familjer under 4 dagar ger en arrangörsklubb rejält med klirr i kassan. Ett SM för Finnjolle tex med 15-20 deltagare ger inte många kronor i vinst för arrangörsklubben. För vårt vidkommande är kanske samarrangemang med andra klasser bra.
ervin  schomerervin@yahoo.com 2003-09-18 22:20
GKSS var klyven, varför nobbar vi dom?
ervin
Jag förstår om SM, men ej när enklubb med resurser ställer upp!

Du behöver logga in för att skriva i forumet

Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2018 Finnjolleförbundet