God fortsättning på 2022! (Publicerad 2022-01-01)
Önskar alla god fortsättning på nya året. Så här på nya årets första dag, visar vi en bild från UKF/Uppsala Kanotförening, som första bild för 2022.
Det är en bild från 1964 som visar hur Uppsala Kanotförenings klubbhus i Graneberg, såg ut på 60-talet.

På tal om UKF och klubbhuset i Uppsala, så kommer vi (troligtvis fredag 17 juni) att förevisa och berätta om UKF, Finnjollen och dess konstruktör Rickard Sarby.

Det gör vi i anslutning till USS-regattan som seglas lördag-söndag 18-19 juni 2022. Inom ramen för USS-regattan, kommer UKF att på egen bana, arrangera en Finnjolleregatta för moderna Finnjollar, men också för äldre Finnjollar - trä-Finnjollar och äldre plast-Finnjollar.

Varför genomförs då denna regatta?
Jo, det gör vi för att uppmärksamma att det var 70 år sedan Finnjollen debuterade som Olympisk enmansjolle vid OS i Helsingfors 1952.

Vi räknar med utöver det antal svenska Finnjolleseglare, som brukar delta i USS-regattan (12-15 Finnjollar), beräknas det komma ca 8-10 Finnjolleseglare (Masterseglare... 40 år och äldre), från utlandet som mellanlandar i Uppsala för att segla 70-årsjubileumsregattan, innan de reser vidare till Helsingfors för att delta i Finn World Masters - som också firar och uppmärksammar Finnjollen 70 år. Det gör de genom att arrangera regattan på de vatten som Finnjollen första gången deltog i Olympiska sammanhang.

Till jubileumsregattan i Uppsala, tror vi att det kommer ca 15-20 trä-Finnjollar och några plast-Finnjollar. När det gäller "Wooden Finn", så är intresset stort från Sverige, England, Tyskland m.fl. länder, så det finns goda möjligheter att det ska bli ett lyckat och trevligt Finnjollearrangemang i Uppsala i juni 2022!

Olympisk mästare och guldmedaljör 1952, blev Paul Elvström från Danmark. Silvermedaljör blev Charles Curry från England och bronsmedaljör blev konstruktören själv - Rickard Sarby, Sverige.

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Okänd
Bilder
    
Fler bilder önskas till hemsidan!Mätbrev master och utrustningVill du bli stödjande medlem?Fler bilder önskas till hemsidan!God fortsättning på 2022!
  Betala med Swish
  123 029 02 13
  QR Code
  © Copyright 2022 Finnjolleförbundet

  Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

  Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se