Finnjolle SWE 698 - Vanguard (Publicerad 2019-09-14)
Här ser vi Åke Brolin stolt posera med en bild av Lars Bergenzaun, Malmö - när han i god fart i god vind, seglar sin Vanguard SWE 698. Bilden är troligen tagen någon gång under senare delen av 80-talet. Fotografen är okänd!

Bilden togs 13 september vid KKF / Karlstads Kappseglingsförenings klubbanläggning.
Åke är en av deltagarna i årets upplaga av Sola Cup-regattan / Sverige Cup-avslutningen / Klassmästerskapet för masterseglare (d.v.s. seglare 40 år och äldre)
Glädjande med 29 deltagande seglare, varav 4 från Norge!

Idag är Åke Brolin ägare av denna "Vangis", som bland annat Ingvar Bengtsson seglade till sig en bronsmedalj under Finn Gold Cup (VM för Finnjolle) i Marstrand 1985.
Vann den gången gjorde Lasse Hjortnäs / D 143. Tvåa var Oleg Koperski / Sovjetunionen.

Åke har snyggat till sin "pärla" och är av de som börjat segla Finnjolle på Hönö / Öckerö. Ett stort tack till Svenska Finnjolleförbundets styrelseledamot Peter Bernstein, som är "motorn" i uppbyggnaden av "Finnjolleflottan" på Hönö / Öckerö.

Idag består "Hönö / Öckerögänget" av 6-7 Finnjolleseglare, som då och då seglar till olika öar i närområdet och går iland och dricker en kopp kaffe.
Som Åke och Peter säger: "Varje gång vi seglar, är det alltid någon nyfiken som kommer fram till oss och pratar Finnjolle."

Snacka om bra propaganda för Finnjollen - ETT STORT TACK till Hönö / Öckerögänget, för att ni gör bra reklam för Rickard Sarbys konstruktion, som i år fyller 70 år!

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Torsten Jarnstam
Bilder
    
Segling i Öresund 30 dec. 2019Boken om Göran AnderssonGOD JUL och GOTT NYTT ÅR!Finnjollesegling i Karlstad 15 decemberFler bilder önskas till hemsidan! Uppdatering av kalendern!T-shirt Sverige Cup-regattorna 2020Svensk Mästare i Finnjolle 2020?
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2024 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se