Torsten förärades SSFs Bronsplakett (Publicerad 2019-04-08)
Torsten Jarnstam hyllades på Seglardagen.
Lördagen den 30 mars var undertecknad på Seglardagen i Göteborg, och representerade ”stolt” det finaste av alla klassförbund, Svenska Finnjolleförbundet.
Det var ett inspirerande uppdrag, speciellt mötet med andra förbund och seglarklubbar. Men det som jag mest uppskattade på programmet var medalj och blomsterutdelning till vår egen ordförande Torsten Jarnstam, för hans insatser i valnämnden och hans insatser för segelsporten och det hela avslutades med en lång och varm applåd från styrelsen i Svenska Seglarförbundet och alla 80 delegater.

Det som intresserade mig mest är framtidsutsikterna för segelsporten, och att detta är ett stort problem kunde jag konstatera. Rekryteringen är inte bra, men några konkreta förslag kom inte fram. I en sådan gammal fin seglarstad som Lysekil och i klubben LSSG som jag representerar. Tävlings seglar gör bara Hampus Andersson (12 år) och Janne Florén (76).
Den senare satsar kanske mer på den sociala biten. Så egentligen är Hampus ensam. Jag har ställt mig frågan hur många föräldrar här i Lysekil är beredda att flänga runt med en optimist på taket och dessförinnan inhandlat en konkurrenskraftig båt ca 85.000 kronor eller en Lazer 100.000 kronor.
Jag tror att man får hitta andra former, som matchracing och mer lokala tävlingar där klubbarna äger båtarna. Det är vad jag tror, men jag hoppas jag har fel.
Janne Florén / SWE 4

Photographer: Jan-Erik Florén
Bilder
    
Segling i Öresund 30 dec. 2019Boken om Göran AnderssonGOD JUL och GOTT NYTT ÅR!Finnjollesegling i Karlstad 15 decemberFler bilder önskas till hemsidan! Uppdatering av kalendern!T-shirt Sverige Cup-regattorna 2020Svensk Mästare i Finnjolle 2020?
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2024 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se