Start för Europeiska tävlingssäsongen (Publicerad 2015-03-27)
Här kommer en rapport från Björn Allansson inför stundande regatta på Mallorca:
"Hej! Nu drar tävlingssäsongen i Europa igång. Europacupen på Mallorca blir den första i en rad av tävlingar under en tävlingsintensiv period i Europa.

Förra säsongen blev lyckad med prestationsmässiga framsteg som resulterade i flera medaljer, bland annat guld på Världscupen i Melbourne och etta på Världsrankingen. Vinterns träning har varit givande och jag känner att jag höjt flera lägstanivåer och lyckats utveckla undanvindseglingen så jag åter har en edge mot konkurrenterna.
I år är det dags för trendbrott. Tävlingen på Mallorca är den internationella tävling jag inte lyckats kvala in till det avgörande medaljracet på. Detta trots långa förberedelser på plats. Av den anledningen har vi valt ett nytt upplägg i förberedelserna inför Mallorca detta år. Vi har valt att träna i Frankrike där vi kunnat fokusera på mina förbättringsområden istället för tävlingsförberedelser och anlänt till tävlingsplatsen endast en knapp vecka innan tävlingarna börjar.

Vi har under vintern utvecklat en del nytt material och vi kommer testa delar av detta under tävlingen. Testerna under träning har varit positiva, så det kommer bli spännande att testa under tävlingen.

Europacupen på Mallorca börjar på måndag den 30 mars, med avgörande medaljrace den 4 april.
Europacupen på Mallorca är också kval om de sista tio platserna till Världscupen i Hyeres."

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Team Sailbjörn
Bilder
    
Gott Nytt År!Björn Allansson / SWE 6Förvaring under vintern av vår FinnjollarSvensk Finnjollesegling mot en ny säsong... 2016!God fortsättning på julhelgen!Svenska Seglarförbundet önskar God JulDevoti 2004GOD JUL och GOTT NYTT FINNJOLLEÅR! Svenska Mästerskapen i Nynäshamn 2012
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2024 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se