Dags för Världscup i Abu Dhabi (Publicerad 2014-11-26)
Här kommer en rapport från Björn Allansson som är i Abu Dhabi för att segla World Cup:

"Hej! Är sedan ett antal dagar på plats i Abu Dhabi för världscupen i segling. Helt underbara seglingsförhållanden med varmt väder och hittills riktigt fina vindar.
Idag var det presskonferens med TV och övrig media på plats. Inspirerande och hedersamt att vara inbjuden för att som en av fyra, representera alla seglare.

Världscupen i Abu Dhabi är starten på ett nytt koncept inom olympisk segling. För första gången slåss vi om prispengar. Startfältet har också minimerats till endast 20 deltagare i varje OS-klass och banorna har kortats till hälften.
Detta är första gången som Abu Dhabi står som värd för en Världscup i segling. Tävlingen kommer under kommande år att fungera som en direkt avgörande Världscupsfinal i segling.

- Jag går in i tävlingen som världsetta och med det självförtroende som det ger. Med det sagt så är det ett fält fyllt av OS och VM medaljörer så motståndet är stenhårt.
- Har under hösten mestadels tränat själv hemma i Sverige. Fokus har lagts på fysträning och sponsorsamarbeten för att möjliggöra min OS-satsning. Att sedan några veckor tillbaka åter växla upp känns inspirerande.

Seglarhälsningar
//Björn Allansson"

Seglarhälsningar Torsten Jarnstam / SWE 111
Ordförande Svenska Finnjolleförbundet

Photographer: Okänd
Bilder
    
Paul ElvströmDe sista Finnjollarna tas in för vinterförvaringSverige Cupen 2015P-Cupen i Karlstad 2014P-Cupen i Karlstad 2014Svenska Mästerskapen 2009Svenska Mästerskapen 2009Svenska Mästerskapen 2009God forsättning på julhelgen!
Betala med Swish
123 029 02 13
QR Code
© Copyright 2024 Finnjolleförbundet

Anders Lundströms gata 13, 169 73 Solna

Kontakta oss via e-post info@finnjolle.se