Säsongen närmar sig...

Forum | Svara på detta inlägg
Sverker Härd  sverker.hard@hotmail.com 2009-02-02 12:35
Vänner, programmet börjar så mått klarna när det gäller vårt jubileumsSM. I korthet ser det ut så här:

UKF tar emot redan under onsdagen och torsdagen. Under torsdagen finns möjligheter till registrering/inmätning samt taktiksnack med en pilsner/kaffe i handen och med utsikt över tävlingsvattnen från utebaren utanför UKF:s klubbhus. Micke kommer att redogöra för samtliga vindskift som ägt rum från 1961 till igår.

På fredagen hoppas vi hinna med tre race. Efter det blir det en aftersail på klubbhuset och senare på kvällen middag inne i båthuset med öppna portar mot Ekoln.

På lördagen kommer Två-krone-SM att ansluta till evenemanget. Återigen blir det after sail på UKF, men sedan blir det en gemensam regattamiddag tillsammans med ESK - sannolikt på ESK:s vackra klubbområde mittemot Skarholmen. Tvåkronegänget är med på detta.

Söndagen blir förstås avslutande seglingar och prisutdelning. Målsättningen är totalt 9 race.

I inbjudan hoppades UKF på att kunna visa upp den allra första finnjollen som byggdes. Och det ser faktiskt ut att gå i lås. Om allt går som planerat kommer den att kunna beskådas på Upplandsmuseets gårdsplan veckorna innan och på UKF:s hamnplan under regattan. Ev kommer också Micke att ställas ut på Upplandsmuséet, han har ju åldern inne.

När det gäller klasser så vill vi avvakta lite innen vi slår fast vilka dessa är. Vi hoppas framför allt att många äldre båtar ansluter - olika fabrikat och olika tidsepoker. UKF kommer att mönstra sina gamla Elvström, Taylor och minst en träbåt kommer att finnas på banan. UKF-sekretariatet filar också på hur en ev klubbtävling skulle kunna konstrueas (fint vandringspris i så fall) som belönar både topp och bredd. KKF får nog ses som favoriter.

Italien är i dagsläget näst största nation på deltagarlistan. Den fjärde italienaren anmälde sig nyligen. Utöver Italien så finns i deltagarlistan seglare från USA, Tyskland, England, Danmark och Finland. Vi har fått förfrågningar Ryssland och hälsningar från Australien! Kul med nya svenska namn på deltagarlistan och vi hoppas förstås på fler på nya och kända.

Håll utkik på SM-sidan. Om inte annat för att se de gamla filmer från 50-60-talen som vi snart lägger ut. De som gillar nostalgi och gamla vackra träjollar kommer att få en del att titta på.

Säsongen är inte så långt borta nu!

Hälningar
UKF/s

Du behöver logga in för att skriva i forumet

Betala med Swish
123 029 02 13
© Copyright 2018 Finnjolleförbundet